ONZE FILOSOFIE

Een welkom, een luisterend oor, delen, respect, discretie, aanpassing en flexibiliteit zijn de krachttermen.

 

Onthaal :  Een warm en open onthaal, een persoonlijke opvang, door onze vrijwilligers, tussen 7h30 (8 uur tijdens de weekends) en 12h30, en van 13h30 tot 22 uur.

Een luisterend oor :  De familie kan vreugde, hoop, en leed delen met onze vrijwilligers. Zij kunnen hun gevoelens en emoties kwijt , lachen, wenen, bij en met de vrijwilligers. Zonder daarom beoordeeld te worden. Dat laat hen toe om met meer gemoedsrust naar hun patiënt te gaan. De gemoedsgesteldheid, het humeur en de sereniteit van de patiënt wordt daardoor positief beïnvloed. De patiënt voelt zich nauw verbonden met zijn of haar familie.

Solidariteit : Le Roseau werkt met bescheiden middelen. En kan haar opdracht enkel goed uitvoeren wanneer eenieder vlot meewerkt. De familieleden die alleen zijn delen de kamer met andere gasten, vooral in periodes van grote toevloed en drukte. Dit brengt hen ertoe om een beurtrol te organiseren voor de wasmachines, strijk, favoriete televisieprogramma’s, internet, raadpleging…

Respect en Discretie : Elke bewoner verdient respect voor haar of zijn geloofsovertuiging, afkomst, taal, situatie. Elke bewoner verdient ook discretie omtrent de redenen van haar of zijn verblijf. Deze waarden zijn fundamenteel voor de vrijwilligers en het personeel van Le Roseau.

Flexibiliteit : Le Roseau is de vertaling van het riet, en het riet buigt maar breekt niet. Luisterbereidheid vereist een openheid voor de eigenheid van elke situatie, om elke gast beter te kunnen opvangen zonder de doelstelling van het geheel en de andere gasten te kort te doen. Ons tehuis luistert, past zich aan en zoekt oplossingen.