WELKOM

Le Roseau verwelkomt de families van patiënten die in het Universitair Ziekenhuis Saint-Luc of in het Institut Albert Ie et Reine Elisabeth (IAE) gehospitaliseerd zijn.

Met de jaren hebben wij het onthaal uitgebreid naar ambulante patiënten of de patiënten van de dagkliniek, onder bepaalde voorwaarden.
Op 5 minuten wandelen van het hospitaal, geeft Le Roseau de mogelijkheid om vlakbij het zieke familielid te verblijven. En bovendien biedt Le Roseau solidariteit, uitwisselingen en ontspanning.
Le Roseau is dus veel meer dan enkel een bed vlakbij de patiënt : het biedt samenhorigheid, steun, een luisterend oor, een warm onthaal. Het is een ontvangsthuis en geen hotel.

Om een verblijf aan te vragen of ons een bericht te sturen, klik hier om naar ons contact pagina te gaan !

BESCHIKBARE BEDDEN

JAREN ERVARING

VRIJWILLIGERS MET VEEL INZET

OVERNACHTINGEN PER JAAR

KAMERS

ONZE BEWONERS GETUIGEN…

Het zijn de donkerste uren – Wanneer het wachten blijft wachten – Dat een vriendelijke hand is uitgestrekt – Dat een attent gezicht luistert -En dat de zon morgen, je opnieuw ziet lachen

Dank u allen, Team van de Roseau, voor uw vriendelijkheid en uw welkom. Ik kwam hier met een groot hart en dankzij u was ik in staat om een beetje de kwelling die me grijpt vergeten …

Bedankt voor dit huis dat ons verwelkomt in een familiale sfeer. Want als we in deze omgeving komen te blijven, is het niet uit plezier, maar uit noodzaak. Wij danken de organisatoren die hun best doen om ons te laten vergeten waarom we hier zijn.

Vertrouw op de Roseau, de sfeer verlicht je van veel van je kwalen.”

Het bestaan van een huis waar de begeleider is het middelpunt van de aandacht stelt hem in staat om zich te vestigen, te luisteren naar zijn angsten en ze te delen met vrijwilligers of andere bewoners. Dit doet niets af aan het lijden, maar maakt het draaglijker.  

Le Roseau, waar het woord menselijkheid zijn volle betekenis krijgt… We vergeten, tijdens een koffiepauze, de ernst van de situatie. Er is comfort, altijd een aardige dame die luistert die weet hoe de juiste woorden te vinden, de woorden die troosten en je erin laten geloven als je denkt dat alles verloren is. De dag waarop alles beter is en uiteindelijk gaan we naar huis, we zijn blij en een beetje triest om te denken dat we morgen niet meer zullen zien deze “vrijwilligers” van de Roseau, glimlachend, alomtegenwoordig, prachtig in hun prachtige betrokkenheid.

Het is zo belangrijk om te kunnen rusten en weer wat kalmte na een zware dag van medische onderzoeken, gedoe, onzekerheden. Het moeten drijven in dergelijke omstandigheden zou soms zeer gevaarlijk voor zich maar ook voor anderen zijn. 

Na de vele verblijven die ik al met u heb doorgebracht, lijkt het mij elke keer als ik terug kom een beetje “thuis” en het is zeer geruststellend om je daar te kennen.

Dankzij u heb ik moeilijke tijden kunnen doormaken. U hebt me toegestaan om mensen te ontmoeten met wie ik vrienden heb kunnen maken: in moeilijke tijden is de steun van anderen essentieel.